Andries Dillen 18/01/2019 op Facebook

Toen ik na een avondje stappen bij een vriend thuis was beland vroeg ik of hij crème glace had.

“Zie mor is in den diepvries, normaal gezien wel.”

En inderdaad. Er zat effectief een doos vanille en een doos banaan in den diepvries. Manneke lief. Wat een boterzacht, silky smooth crème glaceke was me dat. Zo lekker, niet te zoet en vol smaak. Ik weet ni of het klopt want ik maak da ijs natuurlijk ni zelf, maar volgens mij maken die dat met echte bananen. Helemaal anders als die chemische pisang nasmaak dat ge soms hebt bij ander bananenijs.

“Seg Nico,” zeg ik, “van waar komt dieje crème glace?”

“Van da winkeltje in’t straat”, zei hij.

En zo ben ik geïntroduceerd tot de wondere wereld van Montebello Hoeve Schepijs.

Ik nam mijzelf voor van als ik ijs in huis zou halen, het altijd van hier zal komen. En mijn leven was plots veel beter.